Din ce in ce mai multi parinti interesati de scolile cu educatie moral-crestina

on joi, 3 noiembrie 2011

ist2_3965048-back-to-school-colorful-child-writing


Din ce in ce mai multi parinti interesati de scolile cu educatie moral-crestina

În acordurile Imnului Naţional al României, Şcoala Wilhelm Moldovan din Constanţa, care îşi desfăşoară activitatea sub patronajul Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, a deschis în mod oficial anul şcolar 2011-2012. De la un număr de 3 copii înscrişi la grădiniţă în 2007 şcoala funcţionează în prezent cu 50 de preşcolari şi şcolari. Cei mai mulţi copii aparţin religiei ortodoxe, urmaţi de adventişti, baptişti, penticostali, creştini după evanghelie, musulmani şi copii de naţionalitate chineză şi norvegiană.

Cuvântul de bun venit a fost adresat copiilor şi părinţilor de către Preşedintele Asociaţiei Şcoala Wilhelm Moldovan, Liviu Bădescu. Au mai luat cuvântul reprezentantul local al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, Kadar Gabriel şi Directorul Şcolii Wilhelm Moldovan, Nicola Gabriel care a subliniat faptul că instituţia de învăţământ pe care o conduce este preocupată de calitatea actului educaţional, de promovarea valorilor moral-creştine, asigurând şanse egale copiilor, indiferent de religia din care fac parte.

Preşedintele Fundaţiei Tineri pentru Misiune, Saether Rune, prezent la festivitate în calitate de părinte ai celor doi copii, înscrişi în clasa întâi şi a doua, s-a arătat încântat de baza materială pusă la dispoziţie de Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea şi de implicarea acesteia în educarea şi formarea caracterelor tinerei generaţii. Un moment emoţionant a fost primirea în rândul şcolarilor a copiilor înscrişi la clasa întâi care, în drumul lor spre sala de curs, au trecut sub un pod de flori asigurat de colegii din clasa a doua în aplauzele celor prezenţi.

Aurelia Cati, Secretar Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea “Speranţa”, Constanţ
a

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu